Utkast: Aug. 30, 2010

Varje dag bör vara unik. Och ja, denna dag har varit en dag av sin sort. Den började med att jag imorse insåg att jag hade varit klyftig nog att ställa in när larmet skulle ringa, men sen glömt sätta på det. Morgonen fortsätter med kemiprov som gick ganska bra med tanke på att jag aldrig haft kemi förut, men jag gissade rätt på allt jag skrev. Hyfsad magkänsla, or what?
Sen kom fysiken, då satte jag mig med en kille som jag inte alls har svårt att tycka om. Han är väldigt lik kusin Rasmus. Väldigt intelligent (anledningen till att jag ville sitta med honom från början, det var trots allt fysiklektion ...) Men efter att vi lekt lite med ultraljudsmanicken fick vi lära oss att hastigheten blir negativ om bilen åker baklänges. Jag protesterade vilt, tills jag gick med på att acceptera det i förutsättning att det var filosofiskt. För vilket håll bilen än rör sig i praktiken så RÖR den sig, den kan liksom inte åka långsammare än att stå still. Men så sa han att den visst kan göra det i praktiken. Då fick jag klump i halsen för att jag blev så arg.
Tror du inte dagen fortsätter med matte? Matte som jag inte inte inte förstår. Jag kan räkna och göra formler hur bra som helst och fattar allt, sålänge jag inte får veta att det hör till grafer. Då börjar jag grina. Då fattar jag ingenting längre, även fast jag kunde formeln två sekunder tidigare.
När klockan tillslut blev halv 5 gick jag upp till min mentor med tårar i ögonen och la mitt liv i hans händer. Jag gör nu bara funktioner (på G-nivå) för att bli av med min fobi. Ja, fobi.

Men jag har en bra far, som berättade för mig att hastighet inte är samma sak som fart. Fart kan inte va negativt, men hastighet som beror på riktningen kan såklart va negativ. Härligt!

Fan, nu har jag ångest igen. Det är verkligen en fobi ...

Fredag!

Hallå! Jag är jätteglad! Idag har varit en dålig dag, bra dag, stressig dag, långtråkig dag och tillslut fredag! Nu är Alice och Adam påväg hit med smaskiga gossips som jag blev JÄTTENYFIKEN PÅ när hon introducerade i telefonen. Man blir så glad av dom.

Jag är väldigt glad ikväll att jag inte behöver rösta, för nu är jag helt galet kluven. Jag är Miljöpartist, och många delar Folkpartist. Men totally against både Moderaterna och Socialdemokraterna. Så det spelar alltså ingen roll, skulle jag röstat grönt så skulle jag främjat rött, och skulle jag röstat blått så ja, då skulle jag främjat blått. DAMN. Vafan ska jag göra om fyra år? Jag drar utomlands.

Kom

Inatt när jag inte kunde sova började en låt spelas i huvudet på mig, en svensk. En egen alltså. Jag behövde inte tänka eller anstränga mig, det bara kom, så jag var tvungen att skriva ner. Det var rätt härligt, har inte hänt på år. Fortsatte på den nu när jag kom hem, och den har blivit fett lång. Jag har aldrig skrivit på svenska förut, så jag har jätteroligt.
Hoppades på att få börja spela in snart, men nu är min dator kluven och placerad i fler än ett hushåll, och min papi i amerikat. Förutom det skickade en arrogant säljare från 4sounds iväg mig utan att ens ha kollat på mitt ljudkort. Så ja, jag har fått hem en liten del av datorn - ljudkortet som är paj. Så jag väntar väl några veckor till.
Fucking myggor, gå och lägg er då.

NV2a

Efter två snurriga dagar i en snurrig skola som inte kan bestämma sig för vem som bestämmer, så går jag nu äntligen en linje. Det blev natur. Men inte natur-media för det gick inte, så vi får se vad jag tar mig till. Jag går dock inte i någon klass än, men har önskat Johans klass så det blir med den klassen jag går till på fredag då jag får veta vad min snurriga skola kommit fram till. Johan var väldigt snäll med Bamsenervös, så det här blir nog bra.
Det känns fortfarande lite konstigt i magen.

Vi kan inte rösta i valet, så vi har en annan plan. Man har skyldighet att göra vad som står i ens makt om man tänker tjura. Och tjurar är vad jag gör.

Jag går andra ring

Vilken dag. Den började 7 på morgonen när klockan ringde (sju på morgonen, vem kliver upp så tidigt?! /sommarlovsbamse.) Jag missar bussen, som alla andra skoldagar, och kommer några minuter försent, som alla andra skoldagar. Dagen fortsätter med ett långt samtal hos rektorn som tycker mina planer om att gå två linjer samtidigt är åt helvete korkade, och det slutade med att jag nu har bytt linje. Jag går inte längre media-natur, utan natur-media (kommer nog blanda in lite sam också, eller handel.) Sålänge skolan går med på att jag får alla mina kurser så är jag nöjd. Dessutom blev han jätteledsen när han fick veta vilka betyg jag gick ut nian med, och sa att jag inte får gå media längre. Då blev jag lite stolt (fniss)
Efter skolan drog jag och Malin till stan för att lägga oss i en park vid Medis, men fastnade hos parti-båsen. Så vi har haft långa diskutioner med Folkpartiet, Vänstern och Moderaterna (hos Moderaterna fick vi inte stanna lika länge, för han skickade iväg oss med kommentaren Jag ska ta en halstablett nu för jag är faktiskt förkyld.)
Tills vi till sist kom fram till Miljöpartiet, det var som att komma till himlen. Alla gånger man irriterat har slängt ur sig att man måste starta ett eget parti, nu är det över. Miljöpartiet got it all. Älska deras skolpolitik, bostadspolitik, men framför allt deras syn på kriminalitet. Konkreta, genomtänkta och verklighetsbaserade lösningar.
Inte hos ett enda av de andra partierna hittade vi varken på hemsidan eller face-to-face en enda konkret lösning, genomtänkt lösning eller verklighetsbaserad lösning. Värst hos Moderaterna. Shittpomfritt, jag kan verkligen inte förstå vad det är man röstar för om man röstar på dem, bl.a. för att man inte kan hitta nånstans vad de står för.

Sen minsann har jag varit med Jasmin ett par timmar. En hel del som måste sjunka in ikväll. Men det är fantastiskt vad man lär sig av att ha helt olika bakgrund. För mig är det fortfarande, efter många år, svårt att förstå att livet ser så otroligt annorlunda ut för en annan människa.

Nu ska jag i alla fall låta hjärnan vila lite innan jag går och lägger mig. Jag ska snaska vattenmelon och kolla på friends för att drömma vackra, enkla drömmar. Godnatt.

sommarlovets sista sekunder

Jag trivs inte med att inte kunna välja mitt mående. Det är opraktiskt och opassande.

Idag har Malin varit här, vi har suttit på min baksida och gått en promenix. Vi hittade det underbaraste stället, man blev helt varm i kroppen av att gå in i den lilla skogen på bara 10 kvm. Jag fick med Malin på bild när hon klättrade upp i ett av träden.

Vi verkar vara många som tycker det är hyfsat skönt att börja skolan imorn. Skönt med rutiner, och skönt att fokusera på skolan - så okomplicerat. Speciellt med mitt schema.

BTW, jag hatar när mamma kommer hem. Det är så jobbigt när hon åker.


Alla kan, men alla gör det inte på samma sätt

Nu är nog min sh-uppsats färdig. Damn, jag borde bli politiker. Checka språket:

Fakta är att tankar och fördomar har man, om de är positiva eller negativa är vad vi kan påverka.
Alltså, från min synvinkel löses detta problem på lättast sätt (understrykes: det finns inget lätt sätt) genom att förebygga från tidigt stadie. Att låta den unga individen hitta sin personliga plats istället för att tvinga in denne i en mall som inte passar, och på det sättet motverka fördomar grundade på rädsla för det man inte känner igen.
Att vända vanan om negativa fördomar och tankar till att istället fokusera på det positiva. Och på det sättet motverka gemenskap grundad på förtryck.
Att på detta sätt skapa en konstruktiv gemenskap som ger individen trygghet till att hitta sig själv och göra det bästa utav de resurser och förutsättningar denne har.


.

Jag tänker inte skriva. Tänker inte spara den här kvällen.

Till och med söndag på lovet

Idag är det fan söndag. Big times. Jag är helt slut, sitter och pluggar och kollar facebook. Det är härligt hur startsidan ser ut en söndagsmorgon; 7 timmar sedan: Party all night! Tre minuter sedan: Blev lite för mkt igår ..
Själv spelade jag TP med Alice och Nicke, medan Nicke gjorde min skola. Han hade lite pluggabstinens. Det måste vara jobbigt att ta studenten. Men jag hade inget emot det, höhö. Nej, men kärlek till dig!
Idag ser jag väl fram emot lite gräsklippning och ogräsrensning. Ska komma överens om en ny deal med pappa tror jag. Men först och främst ska jag ta mig dit. Det innebär som första steg att hitta något i kylskåpet värt att äta, och min starkaste förmåga den här sommaren har inte varit att köpa god mat.

Jag fyller år imorgon förresten, men jag och Alice firar idag. Hon ska baka en tårta och göra naglar på mig. Då blir jag glad!

BH-bygel finnes på okänd plats i tvättmaskinen.


Det här är roligt.


peace n' love

Åh, vilken underbar höst jag kommer ha. Hela terminen har jag bara fyra lektioner i veckan och aldrig mer än en lektion om dagen. Jag börjar halv ett måndag + tisdag, nio onsdag och 15.15 torsdag, sen är jag ledig fredag. Gissa vilka ämnen jag har då?
Svenska, textkommunikation, media & matte.
Vilken kärlek jag känner till livet. Det här är karma.

It’s not the people around me who should hear my screaming tonight

Nu skriver jag igen. Tredje låten denna sommar. Jag har mycket att skriva om. Men jag har även bearbetat genom att rita en teckning idag, Alice hjälpte till lite med den när hon kom hit. Vi har fått ner de viktigaste bristerna, det är nu lättare att acceptera förlusten.

It’s not the people around me
who should hear my screaming tonight

And my guitar and me
only seem to listen while I write


Så jag skriver!

Jag kan inte skratta med livet, ikväll skrattar jag åt det

Jag sitter vid Alices mammas dator. Alice raggarduschar. Det är svårt att beskriva hur jag känner mig, för jag kan inte sätta fingret på det själv. Men jag ligger inte hemma i soffan och äter choklad, så det tillståndet kan vi utesluta.
       Imorgon har jag tid hos Kerstin kl 9:30. Plågsam tid på dygnet. Men jag ser fram emot det, she will understand. Jag ska BTW käka kycklingkasslergratäng hemma hos hennes bff ikväll, bussen går härifrån om 32 minuter.
       Mer positiv än såhär tänker jag inte vara. Inte för att jag inte är det. Och nu menar jag inte heller att jag är det. Men min humor kommer inte riktigt fram här. Så det är ingen mening att vara cool.

Oförberedd Björn

Jaa ...  vad ska man säga? Sen sa jag inge mer.

TP

Jag och Alice har spelat en hel del TP och Europa de senaste kvällarna. Ikväll fick i lära oss att Hitler körde ölkällarkupp innan sin tid som ledare. Och Marilyn Monroes kroppsmått. Vi ska nu satsa på att få Marilyn Monroes kropp. Runt bröstet har jag ju inget att oroa mig för, men minus 8 centimeter i midjan och minus två centimeter runt höfterna så är jag där!
Jag har också träffat Jasmin idag, första gången på väldigt länge. Mysigt. Nu ska jag fortsätta min kväll med att lära mig låten Malin blir ledsen när hon hör. Hämnas lite på grannen ...

tomrum mellan magen och halsen, där glädje och rädsla delar station

Jag har ett sånt behov av att skriva. Det är något jag behöver släppa ut. Något som skaver. Jag ska nog lyssna lite på gammal musik. Det är någon jag behöver prata med. Någon som inte kommer lyssna. Någon som jag på många nivåer inte vill ska lyssna, men som jag vill ska lyssna för sig själv. Någon som jag vill hjälpa, som inte kan bli hjälpt. Någon som jag vill ska hjälpa sig själv, där jag inte kan göra något. Även fast jag vet att jag kan göra så mycket, men inte vet om det kommer hjälpa eller skälpa. Vad gör man då? Hur tänker man då? Vad riskerar man då? Vad riskerar jag om jag pratar? Men mest av allt, vad riskerar jag om jag inte pratar?

grr

Är fryst mögel giftigt? Vilket fall som helst fick jag nyss en fet lögn upptryckt i ansiktet. What to do, what to do? Hon är en vuxen kvinna och min mamma är inte vaken den här tiden. Jag får helt enkelt släppa det. Men det där med mögel, faktiskt ganska nyfiken.

Grannungar är kärlek

Jag har träffat fler småtjejer idag. Jag gick ut och satte mig på baksidan så kom två tjejer och satte sig med mig och började fråga och prata och berätta. Helt underbara. Den ena började hjula och stå på händer och frågade om jag också kunde göra det, så berättade jag att jag gick på gymnastik när jag var liten men att jag inte kan såna konster längre. Då sa hon att om jag började träna nu så skulla jag vara duktig när jag fyllde 20.
Sen frågade dom vad klockan var, då visade det sig att dom var tio minuter sena. Så dom bad mig att snälla sitta där en stund under dagen imorgon också, och sa att dom skulle gå förbi där hela dagen och se om jag var där. Åh, hjärta.

Djurrättsalliansens filmbevis på djurplågeriet mellan inspektionerna på grisfarmarna i Sverige.

  • 94% av de Svenska grisfarmerna har inget eller för lite strömedel.
    - Endast 6% följer djurskyddslagen på den punkten.
  • När grishonan fått kultingar får hon inte vara uppbunden, hon måste gå fri och ha möjlighet att utöva sitt bobyggnadsbeteende.
    - På var femte Svensk grisfarm hittas honorna fixerade, trots att det är ett lagbrott (fixerad: grisen stängs in i en bur av metallgrindar så trånga att hon varken kan gå framåt, bakåt eller vända sig om). Detta ger bonden minimalt arbete och maximal vinst.
    - På ett Svenskt djubruksgymnasium där de lär ut Svensk djurhållning, utövas fixering. Trots lagen.
  • De flesta Svenska slaktgrisar ser aldrig solljus, ens genom fönster, förutom påväg till slakteriet.
samtliga Svenska grisfarmer finns brister i djurhållning, djuromsorg och djurhälsovård.

 


mat

Knasig magsjuka jag har. Jag äter, och äter. Slutar jag äta mår jag illa. Men det är väldigt få saker jag kan äta. Glass och blåbärssoppa går ner lätt som fan, men det är slut nu. Jag försökte äta lite keso (ska jag äta hela dagen kan jag ju faktiskt äta något med lite mindre kalorier i ...) men nej det går inte alls.
Det är lite svårt att hitta något nytt nu när glassen är slut, för det är en jäkla massa saker i kylen och skafferiet som jag inte alls vill äta, och då pga sjukdom känner lite extra obehag när jag ser ...

BTW, kolla dessa bilder. Kolla på dom, like they meen something to u, cause they will.

just some'n warm

Jag har suttit inne så mycket och haft regnmysdagar, som när man är sjuk. Nu när jag väl är sjuk har jag redan suttit inne så mycket att jag får skittråkigt. Så jag gick ner till parken en stund, och en liten tjej kom med två hundar. Jag tyckte först att hon såg lite liten ut för båda hundarna, för det såg så knasigt ut när hon kom gående med en jättehund i koppel och en mindre i famnen. Hon var bara så full av hundar.
Hon var så underbar, det första hon gjorde var att hälsa och fråga om jag ville klappa hundarna. Men jag sa att det kunde jag ju inte för jag är allergisk. Så hon sa åt den stora hunden att lägga sig vid sidan, och sen började hon och den lilla pudeln att leka. Det var så fantastiskt att se. Dom pratade samma språk. Allt var så lätt, så pure. Jag var tvungen att bara studera dem en stund, bara njuta av att se något så äkta.
När jag gick ropade hon hejdå. Det var som om vi varit där tillsammans. Och det hade vi ju. Åh, jag är så full av värme.

Synd bara att nu när jag kom hem känns det som att jag har BH:n fylld av pissmyror. Det har jag inte, jag kollade. Men det bränns.

bläks

Nu är kylskåpet och frysen laddade, så det bara sätta igång att vara magsjuk. Ingen annan som är magsjuk som skulle behöva en kompis? Kan jag locka med sex säsonger av friends, och blåbärssoppa?

peace n love n harmony

Det är mörkt. Och natt. Jag är ensam.
Jag har trojaner och tre virusskydd som ingen av dem kan göra vad de ska.
Jag saknar.
Jag börjar bli stressad över skolan.
Jag har gått upp i vikt. Det är för varmt.
Jag har dåligt samvete över att jag inte släppte ut småråttisarna idag.
Det börjar bli för sent.

Men jag mår väldigt bra. Jag är lugn och trygg.
Alla dessa saker är inte tillräckligt viktiga för att påverka mig,
bara tillräckligt viktiga för att påverka livet omkring mig.
Och några av dessa saker är inget jag kan påverka ikväll.
Nej ikväll känner jag inte ångest.
Ikväll mår jag väldigt bra.

Lördagskväll

Lördagskväll på sommarlovet, eller sommarlovskväll på en lördag. Vilket fall som helst är det nu 15,7 grader här inne och fortfarande för varmt. Jag springer dessutom omkring i underkläder. Något har gått snett.
Min dag började framför symaskinen, där jag bytte nål (den gick som sagt av igår ...) och sköt Projektet Kjol åt sidan (den kunde inte sitta sämre). Har nu börjat på min del av projektet Malin&Bamse driver med Malins pappa. Efter många om och men, och sprättningar, så har jag nu fått fram en helt annan modell än den som var tänkt från början. Helt OK.
Jag fortsatte sedan med lite Jamaica-forskning för att vara säker på att jag överlever, och insåg ganska snabbt att den största faran kommer vara alla otroligt snygga killar.

Med den insikten överlät jag min tid åt plugg. Två uppgifter i datakunskap gjorda. Härligt, nu är jag värd min majskolv.

RSS 2.0