juuuuuuuuuuul!

Det luktar fortfarande pepparkaka i hela lägenheten, det är så mysigt. Har inte tänt nån lampa än, det enda som lyser är stjärnan i fönstret och adventsljusstakarna. Jag längtar till jul nu :) och är ganska hungrig, dags för middag!

Det är svårt att gå ner i vikt när man har årsförbrukning av pepparkakor.

Janice Woods

Hellre hudfärgad tröja än tröjfärgad hud.

Här är början på min novel:

Jag, Janice Woods, packar ihop det viktigaste; smink, hårborste, tre tröjor och två par jeans. Och Stinky såklart, katten. Sedan skyndar jag ut genom fönstret där pappa och min storebror väntar i den lilla jollen vi blivit tilldelade. Allt är kaos, allt jag ser är hustak och skrangliga små båtar. Allt jag hör är barnskrik, rop från panikslagna föräldrar och hundar som skäller. Min hemtrevliga hemstad Sandy lake ligger numera under vatten, jag kommer antagligen aldrig att få komma tillbaka till Kanada igen. Inte till det Kanada jag levt hela mitt liv i alla fall. Ecuador är målet, dit ska vi ro. Jag är inte redo att fundera över hur många familjer som inte kommer klara sig hela vägen till ekvatorn. Pappa har laddat upp båten med all mat, mest frukt, han fått tag på, och fyllt säkert tjugo flaskor med vatten. Men tjugo flaskor vatten räddar knappast 600 000 familjer, om inte fler, i en storm mitt ute på havet.

Dags att börja ro, sex åror, två per person. Hejdå huset. Hejdå sängen. Hejdå datorn och hejdå TV:n. Jag tittar bak en sista gång, för att spara bilden av ovetande i sinnet. Årorna går i otakt och båten rullar fram i trög fart. Kalla, stora regndroppar rullar ner för mina kinder, nu skulle ingen se att jag grät.


amanda josefin bamse wikström holmberg görtz hellman


jordens undergång

Jag har precis käkat skolans mumsiga potatisar med vitlökssås! Jag är helt galen i dom, synd bara att dom hade lyckats förstöra kycklingen. Jag satt kvar med Kimpa(?) i matsalen i säkert en timme, men så skulle hon hem och plugga så då gick jag upp till mediaplanet och hittade en lapp från Jasmin:

JAG SKA BARA PÅ MATTE SEN KMR JAG BAMSE! PUSSPÅSTJÄRTEN!

Gulligt :)

Jag skriver på min myt-novell om hur världen ska gå under. Eller jag har börjat på tankekartan. Det är roligast, att brainstorma. Vi har hittills kommit fram till att när alla länder drunknar eller hamnar under is så kommer alla människor att invandra och bosätta sig runt ekvatorn där det kommer att vara otroligt varmt. Alla kommer att vara nära inpå varandra på trånga läger, bakterier kommer att bygga slott och sjukvården kommer inte att räcka till. Precis som mat och dricksvatten - kommer inte att räcka till. Vilket slutar i krig, och en massa människor dör av sjukdomar. En massa människor. All urbanisering kommer att försvinna, för ingen kan omöjligt överleva under dessa omständigheter, blir man inte sjuk eller ihjältjuten så svälter man ihjäl.
Eller torkas ut. I värmen och bland en massa människor svettas man för mycket, och så finns inte något vatten.

Det enda hoppet som kommer finnas är dom som lyckas överleva på isen, i små grupper av människor som lever på naturen. Dom kommer isåfall vara dom som kan bygga upp ett samhälle igen. Om dom vill. För det funkade ju tydligen inte sist.

Låter bra? :)

Kista

Vi var i Kista Galleria idag innan vi kom hem till Jasmin. Var inne på New Yorker för första gången :) Dom hade asnice kläder, köpte en t-shirt och en unbelievably mysig tjocktröja, har den på mig just nu. Nåt jag tydligen också har på mig är godissmulor, min läpp sväller upp, jättekonstigt. Jag ska gå och skölja av det, men ska snart skriva in vår cover på Beat it. See you later alligator.


gratis

Cafeterian är stängd på skolan, så vi fick ta vad vi ville gratis. Vi tog både macka, bulle, yoghurt, kaffe och så råkade Jasmin ta glögg. Mhm. Mums.

Jag och mamma ska baka bröd när jag kommer hem. Men Jasmin ville ha myskväll hemma hos henne ikväll så jag vet inte hur min planering ska se ut. Jag kan alltid baka med mamma imornkväll istället, för jag vill inte festa i helgen vilket fall så det skulle vara perfekt. Jag ska ringa och kolla snart.

Jag har pluggat hur mycket som helst idag. Imorse hade jag seminarie i mytologi, där alla satt tysta så jag babblade på och Petra verkade nöjd. Sen har jag skrivit en lång recension om första delen i Twilight-boken som jag läser igen fast på engelska. Och nu ska jag börja på min egen myt om världens förintelse. Några idéer?

FREDAGSMYS

Det finns en dag då man kan andas ut
Man slipper chefens tjat och kommer hem till slut
Since I moved here, all I do is mysa mys (Yes we do)

De är dags för fredagsmys
Om det så är det sista jag gör
Snart är de fredagsmys
Hoppas inte föräldrarna stör
Nu är det slut på veckan
Det är dags för fredagsmy-ys

En soffa och ett ljus, ett bord med massa gott
Man kopplar av ihop och mumsar i sig nåt
It's only mysa, mysa, mysa, mysa, mysa, mysa, mys..

Det är dags för fredagsmys
Från kontor till amor
Snart är det fredagsmys
Man drar till tjejen där hon bor
Nu är det slut på veckan
Det är dags för fredagsmy-ys

Det är dags för fredagsmys
Från direktör till chamör
Snart är det fredagsmys
Från veckostress till glatt humör
Nu är det slut på veckan
Det är dags för fredagsmy-ys


utvärdering

Detta har jag lärt mig idag:

Huitzilopochtli, solens och krigets gud:
I handskrifternas bilder visas hans gudomlighet genom hans blåa lemmar.

Quetzalcoatl, den befjädrade ormen:
När han flydde undran Dödens herre och hans vrede tappade han benen, som splittrades. Han samlade ihop bitarna och kom undan med dom till jordgudinnan Cihuacoatl. Hon malde benen till mjöl, varpå Quetzalcoatl droppade blod på det från sin snopp. På detta sätt skapades människan än en gång.

Mayafolkets gudar:
Dom ville skapa en människa, och försökte först med jord, sen med trä, och till sist med majs. Men problemet med majs var att dom kom för nära gudarna, eftersom att majs är gudomligt. Så för att hindra människorna från förmågan att överlista och ta över bestämde sig gudarna att "lura deras ögon" för att skapa behovet att ha sex som gjorde dessa människor för besatta för att tänka längre.


så insiktsfullt

Jag bollade lite med Jasmin och insåg varför jag gillar kunskap mer. Som jag sa förut så blir jag ostimulerad och uttråkad i en vanlig skola. Jag sa att man gör ingenting, pluggar ingenting, lämnar inte in mer än 4-5 uppgifter på en termin. Och det är inte sant att man gör mindre på en annan skola, det är bara det att man gör dom små uppgifterna på lektionen och hinner inte uppskatta det. Alltså, man hinner inte uppskatta känslan man får när man har gjort färdigt en uppgift. Här får man inte mer uppgifter, utan man får dom att göra en annan gång själv. Därför blir man glad och stolt när man gjort färdigt varenda liten uppgift. På en annan skola är dom enda uppgifterna man får att göra själv stora och "jobbiga," så man får panik när man inte riktigt vet vad det är och när man tänker på hur mycket det är man ska göra, och hela ämnet förstörs för att man blir så stressad. Då hinner man aldrig heller uppskatta den sköna känslan att ha blivit färdig med det.

Nu när det är sagt, ska jag faktiskt påriktigt plugga nu.

Såhär går det när man får en egen data på skolan, 1% plugg i genomsnitt. Utan statistik.

ho ho ho

Jag ringde precis och skvallrade för mamma att jag var nere hos sjuksyrran (sjukbrorsan?) och vägde mig. Jag har gått upp i vikt. 3,5 kg mer än jag borde väga med min längd. Och jag hade inte brytt mig alls om jag hade trivts med hur jag äter och lever, för då hade det här varit min trivselvikt. Men det gör jag ju verkligen inte, jag har alltid ont i magen, och slutar aldrig vara hungrig eftersom jag inte äter något jag håller mig på. Jag kan inte somna på kvällarna för att jag har ont i magen. Dags för ändring då kanske? Min trivselvikt är två kg under det jag borde väga, så jag har alltså gått upp 5,5 kg. Helt galet!

Jag och Jasmin (som behöver gå upp i vikt/muskler) ska köpa årskort på det fräsha gymmet här. Vi får köpa det för 500 kr som går i den här skolan, så det är pörfekt. Men nu måste jag faktiskt plugga, FOKUSERA BAMSELITEN!

sol

KS Tyresö var här och hälsade på idag. Jag hann tyvärr bara träffa dom i två sekunder innan dom drog tillbaka till tyresö. Tråkigt, men vi kastade gris med liten hamburgare istället. Sen kom Teddan, som bara gick förbi, han kanske tyckte att jag var pinsam, eller kanske bara inte såg mig :) Vi gick till donken och köpte hamburgare som vi käkade ute i solen, jättemysigt. Men sen var han tvungen att springa tillbaka till Fryshuset så att han inte kom försent så vi fick inte alldeles för mycket tid.

Nu sitter jag på matten och väntar på att läraren ska komma, han är försenad! Fy Mats. Vi började för 25 minuter sen.

Jag ska hinna städa undan mina ruttna baconburgare på Cafe World innan vi börjar, ciao!

min skoldag

Dagen på Kunskapsgymnasiet Globen ser ut såhär ...



... och litegrann såhär ..



... men för mesta dels såhär (lägg märke till rekordlistan ;) ) :




Jasmin i olika skepnader!













Som Brahman - allt i ett.


Gilgamesh

Jag läser om Gilgamesh-eposet, världens äldsta skript. Ganska ointressant, ingenting som påverkar min vardag i allmänhet, än i alla fall. Men vi ska ha seminarie om det här och andra mytrelaterade texter på fredag. A man's gotta do what a man's gotta do.

Nu funkar inte internet heller, fabulous!
 
Jag om 80 år
--------------


Nödvändig information

Jag har samlat på mig mycket nödvändig informatíon idag:

NUMBER ONE! En mygga har mindre kromosomer än ett kolhuvud.

2. Ett A4 är exakt 29,7cm x 21cm stort

3. Om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat tillräckligt med energi för att värma en kopp kaffe.

4. Man kan snarka så högt att man får hörselskador.

Thanks / Lars systerdotter

Jag är offline!

Jag känner verkligen skillnaden, hur mycket det påverkade mig att byta skola. Även om jag är trött och hungrig och har huvudvärk så är jag glad, på djupet liksom. Jag är glad när jag sitter på bussen hem. Det är så skönt att inte behöva oroa sig, inte behöva koncentrera sig på onödiga saker som hur jag pratar, vad jag skämtar om. Nu kommer det automatiskt, jag säger det som flyter ut ur munnen på mig och behöver inte tänka på hur nån annan tycker att jag är fel. Det är egentligen ingenting jag går och funderar på annars heller, men hamnar jag på helt fel ställe där jag måste börja om hela mitt tankesätt så blir jag ganska nervös.

Nu är jag i alla fall på väg till alléplan där jag ska möta mamma (som har kommit hem idag J.) Vi ska äntligen köpa ny madrass! Alla blir allergiska mot den jag har nu, och är jag ensam så baxar jag alltid mammas säng. Hon har med sig äpplen till mig, för jag är hungrig!

ÅH HELVETE BUSSEN TVÄRSTANNADE, JAG TROR VI KROCKADE :O :O :O :O :O

Jasmin ska i alla fall hålla tal inför en massa politiker imorn! Lägger in videon när jag får tag i den. Kuligt!


paradise hotel & up

Jag passar på att blogga i pausen. Jag tittar på Up och paradise hotel, och bestämde nyss att jag skulle ta mig till Teddan sen också. Jag kommer inte att komma i säng innan 11 ikväll, jag som hade planerat att hinna sova länge inatt. Men man blir ändå bara tröttare om man sover för mycket .. om man är nån annan än jag ...

Jag har ridit idag! Följde med Jossan till Berga där hon går skolan, hon skulle ta hand om en häst. Det var fisregn och blåst, och vi var tvungna att gå fram och tillbaka 4 gånger mellan skolan och stallet som var kanske 1,5 km. Vi blev ganska blöta och leriga tillslut. Men jag fick i alla fall testa rida, hon var jättesnäll med mig, bråkade inte alls. Hästen var oerfaren hon också så vi gjorde ett bra team! Det var inte så roligt att bara skritta, men vågade inget annat :)

Jag måste bara hinna rekommendera Up innan pausen är slut, fyfan vad bra den är! Man gråter i början och garvar resten av filmen. U should see it.

Godnattinlägg

Vi hade planerat att göra nånting idag. Ta hit några. Vi bestämde först med några, sen med några andra, sen med några andra. Det slutade med att vi åkte hem ensamma till mig. Men på bussen klev det på fyra stycken som det sen visade sig var påväg hem till mig, utan att jag hade en aning det. Det kändes som ödet. Det var det inte, dom drog ganska snabbt, lika snabbt som Sandra och Renée. Det var kanske bra, för jag är så jävla trött. Nyss slocknade mina ögon, men nu är jag uppe igen. Jag tänkte bara säga godnatt, för nu ska jag få min skönhetssömn till imorn när jag ska med Jossan till hennes skolas stall (tror jag.) Jag ska få rida! Efter lite allergimedusin! :)

En jättedålig film är på tv. Den är ganska bra, men deprimerande. Jag ska nog titta på den nån gång när jag inte somnar. För nu somnar jag. Godnatt.

it's friday i'm in love

Idag ar varit en bra dag. Jag har uppskattat allt och sett världen från Jasmins perspektiv. Asskönt, att uppskatta varje bra ögonblick. Det är synd att bara dom som varit med om värre saker kan insé det, och vi som jag bara kan förstå det genom andra. Alla borde få leva som min fredag.

Jag har börjat med religionsuppsatsen som skulle varit inne idag för dom andra, men jag får några veckor extra. Men vi får se om jag kanske blir färdig till fredag ändå så jag kan vara med på dom andras serminarie. För det är roligast. Jag tog mig igenom 11 invecklade frågor inom hinduismen under tiden jag satt kvar med Jasmin, fast det tog upp kanske två timmar. Resten av timmarna innan klockan blev halv 7 (på en fredagkväll) och vi fortfarande satt kvar i skolan, så spelade jag på facebook och lyssnade när hon förklarade om riksdagen för att hon skulle använda alla möjliga sätt för att komma ihåg.

Klockan 5 tror jag det är, ska man sätta sig i matsalen om man ska fortsätta plugga. Men vi satt och väntade på att nån skulle komma upp och säga till oss att gå ner innan dom satte på larmet. Men det var ingen som såg oss. Tur som vi hade slutar även lärarna tidigare på fredagar så larmet sattes inte igång då idag. Men lamporna släcktes halv 7, då var vi dom enda kvar. Förutom en rysk städare. Hon var precis påväg att sätta på larmet när hon hörde att det fanns fler i byggnaden (vi) så det var tur att vi hade rest oss. Annars hade jag i alla fall haft nåt ännu roligare att skriva om :D

Det var en gång.

Amanda blickar upp mot den rullande textremsan. Tyresö kyrka 5
min, visar skylten. Hon funderar över sms:et hon fick på drog-
föreläsningen: Grön Ungdom, möte 18:00 ikväll. Hon känner sig
stressad över att behöva ta det förhastade beslutet att gå, men
känner ändå ett sting av långtråkighet när hon inser alternativet:
tv hela kvällen.

Hon betraktar människorna som flockas på busshållplatsen: några
trötta, några rädda och några nöjda. Hon undrar inte vad deras dag
bestått av, hon känner sig inte intresserad.
En ung man hoppar upp och sätter sig på ryggstädet tillhörande
bänken hon själv placerat sig på, hon känner ett visst obehag eftersom
att hon är rädd att bli dömd för vad som händer på den bärbara
datorn hon ställt i sitt knä. Inte för att hon är rädd att visa vad hon
gör, utan vem hon är. Ganska synd kan man tycka.

Bussen anländer och en lång kö bildas, Amanda sitter kvar för att
invänta benens besked om förflyttning. Inser sedan att datorn måste
stängas av och läggas ner i väskan, för att hon sedan kommer blanda
sig med mängden och kliva på bussen.


oh yes

Det här skriver jag bara ner nu för att komma ihåg. Och påminna.
Ibland krävs inte konstruktiv kritik, bara uppmuntran.
Så ser det ut hos många i höst. Take it easy, besserwisser!

Ja, detta är konstruktiv kritik.

:)

Häng med på party, slit dig och kom loss
Ta din gitarr, din vän, och kom hem till oss
Häng med på party, slit dig och kom loss
Ta din gitarr, din vän, och kom hem till oss

<3


Pom pom pom, who oh oh oh oh, na na na, shubidua. Whooooahou, na na na, whoou!

Jag och Sandra lyssnar på gamla Magnus Uggla-låtar.

jag m
år illa, när Arja Sarja visar upp sin franska frilla,
och när sen Henning Penning gör schlagerdebut,
då går min gräns för vad jag pallar me då lägger jag en pizza och går ut.

Ja det tar fyra sekunder
innan klänningen faller på spisehällen
På fyra sekunder går det i mina brallor.
Där sprack den kvällen,


(Y)

Olyckan kommer aldrig ensam. Säger dom på Hål i väggen-reklamen. Det betyder alltså att den är en feg jävel, och att man kan skrämma bort den innan den blir fler. Eller? :D

Simpsons, allright!

headaches

Jag har så ont i huvudet. Migrän känns det som. Väldigt länge sen. Vilken tur att jag gick direkt när sista lektionen slutade så att jag inte skulle suttit på bussen påväg hem just nu, hade inte varit nice.

Läste precis ut Svenne, den var skitseg i början, men jag gillade slutet. Får hoppas att ingen i min klass som inte har läst färdigt checkar min blogg;

Allt är så enkelt, tänker jag. Och så börjar jag skratta för mig själv som om jag tänkt på en rolig historia. Allt är så enkelt.
Man går omkring lite. Ibland går man vilse. Ibland krockar man med nån annan. Okej. Mer är det inte.
Farsan brukade säga såhär: Först lär man sig krypa. Sen lär man sig gå. Men sen måste man lära sig en sak till. Att resa sig. Man måste kunna resa sig när man ramlat. Så brukade han säga.
Jaja. Du har väl rätt, farsan. Fast ibland kanske man behöver hjälp för att resa sig ändå. Och ibland kanske man kan hjälpa nån annan att resa sig. Eller?

that school

Jag sitter i skolan och det krampar i magen när jag ser att jag snart har lektion. Konstigt. Det är inte så att jag inte tycker om lektionen för det är samhälle och svenska så jag har ingenting emot det. Dessutom behöver jag snacka med Petra om varför jag inte kom igår. Men jag tror det är jobbigt för att jag ser att den är snart, jag har alltså inte all tid i världen på mig att chilla och göra vad jag har lust med, inte för att jag inte har lust med lektionen, utan för att jag inte kan välja själv.

Jag funderade på det där med omvänd psykologi, när man säger Gör inte så för att någon ska göra det. Jag kommer ihåg när nån berättade för mig om när han var liten, kan ha varit morfar så jag vet inte om det skulle vara roligt eller sant, men när hans farsa sa Plocka inte in nån ved! och han högg en massa ved och tog in för att jävlas, när han inte fattade att det var syftet med det hela. Lite roligt. Och så kommer jag ihåg när jag var liten och man aldrig ville göra dom jobbiga och tråkiga sakerna som mamma och pappa sa, eller gjorde nåt som man inte fick. Och så var det alltid nån som sa att jag skulle göra nåt busigt och det gick jag lätt med på! Och så säger alla vuxna Jaså nu lyssnar du? ja, är ni dumma i huvudet eller? Det var ju nåt jag ville göra, vet jag att jag tänkte då.

How do you do?

Imorse. Skoja inte.

Först vaknar jag av Sandras väckarringning 3 gånger, sen ska jag själv upp men somnar om. Så vaknar jag när jag ska till bussen, men det löste sig för jag klev bara upp och tog med frukosten på bussen. Sen så var det ju så att vi skulle på studiebesök kl 9. Men jag hade inte hittat nån info på kunskapsporten igår (som jag för den delen inte kom in på förrän 1 inatt, idiotiskt) och vi hade minsann inte fått nåt mail heller. Jag hade alltså ingen aning om vart jag skulle, men jag satte mig på bussen i hopp om att Gud skulle uppenbara sig och tala om vart ödet skulle bära mig. Det gjorde han (hon?) inte, och ingen i receptionen på skolan kunde heller hjälpa mig, dom försökte ringa Petra som höll i hela grejen men hon svarade inte. Så jag åkte omkring i stan i en timme. Studiebesöket tog slut efter en stund och jag hade fortfarande inte fått nån uppenbarelse, så eftersom det var vår enda lektion idag åkte jag hem igen.

På hemvägen passade jag på att handla till lunch. Köttfärslimpa. Aldrig gjort förut men det blir spännande, tänkte jag innan jag kom in i affären och insåg att jag inte har en aning om vad köttfärslimpa innehåller förutom köttfärs ... Jag ringde Bibbie, hon visste inte heller, hon tyckte att jag skulle fråga den äldsta tanten jag hittade. Så jag vandrade runt lite nervöst en stund, tills jag hittade henne! Hon stog med sitt gulliga vita hår och checkade ost när jag hoppade fram och frågade vad man har i köttfärslimpa. Så förklarade hon hur jag skulle göra också :) Hoppas hon blev lika glad som jag!

Nu lyssnar jag på en massa gamla fina låtar som jag försöker spela på gitarr (vissa i alla fall.) Jag hittade precis How do you do med Roxett, asskön! Så hittade jag Ljug för mig älskling med Lisa Ekdahl också, den levde jag nästan på för 2-3 år sen så jag har det ganska mysigt :)

Dagens mående: Hösttrött
Dagens låt: How do you do - Roxett
Dagens händelse: Söt tant med köttfärslimpsinformation!
Dagens saknad: Blåsjön
Dagens längtan: sängdags :)
Dagens fundering: Att diska, eller inte diska!?
Dagens bästa: We'll see!
Dagens sämsta: Klev upp alldeles för tidigt helt i onödan.
Dagens behov: ljus
Dagens köp: Köttfärs, ströbröd, mjölk, gräddsås i påse. Eller vadå? :D


sticky rice (nästan)

Jag har gjort sticky rice idag! Inte riktigt okej, men ganska okej. Det var faktiskt första gången jag försökte mig på det, och med tanke på att mammas alltid blir gröt är jag ganska cool. Min blev faktiskt inte gröt. Men vi hade för lite socker hemma, jag tror att det skulle vart mer socker, men det gör man som man vill så jag kan ju säga att det var meningen!

Anna är här och pluggar igen, jag är inte alls taggad idag. Trött och lättirriterad, men vad gör man inte? Försöker förklara min teori om FRA-lagen och Vietnamkriget för lilla Anna who doesn't give a fuck. Nu går hon in på facebook, sicken lärare man är ...

Nu ska jag i alla fall hålla föreläsning!

yesterday

Jag hade askul igår. Det var en massa sköna människor där, och Jasmins regler om no grupperings gjorde verkligen att alla snackade med alla, asskön stämning. Och jag var tydligen den enda som hade åkt dit själv, alla blev skitimpade och berättade om sina resor dit. Men eftersom jag aldrig har hållt till på blå linjen hade jag ju ingen aning om alla fördomar det är meningen att man ska ha med sig så jag satt med min bok och såg ointressant ut på tuben, och märkte inte av nånting :)

Det läskiga måste isåfall ha varit rulltrappan upp i husby. På bilderna hade jag ändå åkt halva vägen redan!


När jag äntligen kommit upp får jag veta att jag gått upp på fel sida, så jag fick åka ner igen. Gissa om jag var höjdrädd! (checka vad liten mänskan är)


Jag sov som sagt kvar där, tillsammans med Alice, Pontus, Ramzi, Korre, Ida, Josse och resten av världen som inte tänkte sova nånting. Så jag somnade vid kl 6 imorse ungefär, samtidigt som jag fick ett sms av Sandra som frågade om jag hade roligt (?), men vaknade igen vid 10 av att dom fortfarande lät som en flock dränkta elefanter. Härligt!

Här är föresten ännu en dålig bild tagen med mobilkamera, på 12-slaget när Jasmin och Josse fyllde 16!

Ett sista inlägg på Jasmins sista dag som 15 höstar!

Middag på G! Pomfrittsnurrar med bacon, mums. Sandra är ute med storaryster och går med hundarna, när hon kommer tillbaka ska vi käka vår gormémiddag tillsammans. Jag hinner nog inte med bussen jag hade räknat med att ta, men det gör nog ingenting att inte komma till 8, det är väl ingen middag man ska hinna till hoppas jag. Då har jag i vilket fall som helst redan käkat ändå.

Det är så härligt att håret inte är slitet längre. Nu måste jag bara vänta på att det ska växa ut och bli som för 3 år sen, fast mindre slitet förstås. Det är lite surt att jag inte kan ha hårförlängning under tiden. Hårståna är så tunna och mjuka så kvaliteten på häst/asiat-hårförlängningarna passar inte riktigt, och syntethår blir bara risigt, vilket absolut inte passar. Så det är kört. Och ensam är jag inte även fast Sandra är ute, det är någon här som prasslar och låter. Jag och Sandra ska sätta oss nån kväll bygga upp ett nytt skal runt lägenheten, eftersom att Sandra just nu verkar vara ganska hotad. Och jag har blivit så kass på det, så vi måste vara två för att lyckas den här gången. Läskigt!

LÖRDAG!

Jag har oftast väldigt mycket att bära på påvägen hem, plus att jag sitter och läser. Men även om bussen inte är full är det alltid någon som sätter sig bredvid mig. Dom får gärna sitta bredvid mig om dom tycker att jag ser snäll och lugn ut, och känner sig trygga med mig. Men när det finns många platser kvar och jag uppenbarligen har för mycket grejer att ha i knät, varför då promt vägra sätta sig nån annanstans?

Jag ska snart ta en lång varm dusch, mmh, sen ska jag till husby och Jasmin. Jag är inte van att åka något annat än gröna linjen, så det här blir spännande. Vi ska fira henne, hon fyller år imorn! Så sover jag där, och slipper åka runt mitt i natten för att komma hem igen. Fan vad kul det ska bli, en massa människor jag aldrig har träffat förut.

Sandra spelar skitful musik. Knäppis. Och hon har kommit överens med Jibe att dom ska komma hit nästa helg, skitmysigt, har inte träffat dom på hur länge som helst!

Jag och Charlie skulle krattat löv idag och tjänat ihop dom sista slantarna, men det var så jävla tråkigt så vi lyckades lura dit Anna och Rebecka istället. Så nu är dom där och hundar i mörkret, stackarna. Men rika blir dom. Jag ska BTW hjälpa Anna med det sista på hennes SO-uppsats imorn innan hon drar till Falun, roligt roligt. Men nu skriker duschen efter mig, så det är bäst jag tar och umgås lite med den. Ha en lika bra kväll som jag!

Goddag, yxskaft

Haha, han sa det i boken jag läser på svenskan. Jättekul. Jag sitter vid den bärbara så jag ser inte tangenterna, vilken tur att jag är så bortskämd i sverige att jag kan tangenterna utantill. Ätit massa korv har jag gjort också, viltkorv, asgott :)

Igår var en vändpunkt på många sätt, samtalet med Alice peppade mig jättemycket. Hon påminde mig om vem jag är, helt galet att man kan släppa det så lätt. Så idag har jag titt som tätt börjat snappa upp lite delar av mig själv igen, jag känner verkligen skillnaden på en gång. Allt blir så mycket lättare när man sammarbetar med sig själv, eftersom att det är mig jag känner bäst. Inte konstigt att allt har blivit så komplicerat. Tänk att jag lät någon ta mig ifrån mig. Jag. Superkvinnan, har alltid varit och ska alltid vara. Jag är i vilket fall som helst påväg åt mitt håll nu.

Även om det blir mörkare för varje dag där utanför, så ljusnar det här inne.

familjen hellman

Alice var precis här, vi snackade a big problem och kom fram till nåt bra tycker jag. Hon är världens bästa kompis. Men så var hon tyvärr tvungen att åka hem och sova, och nu får jag inte tag i henne och kan inte fråga om hon klev på bussen. Varför jag inte tror att hon gjorde det var för att Sandra klev av samma buss som hon skulle ha klivit på men såg ingen Alice. Skumt!

Jag ringde Mamma Hellman också när jag inte visste om Sandra skulle komma hem eller inte. Vi snackade ganska länge om familjen Hellman och kom fram till att jag är den extra medlemen med den högt värderade uppgiften att ta hand om dom andra :) Jag har fått en idé, jag ska utveckla den när Sandra har kissat färdigt. Ciao!

s som i sova

Vi började 9 imorse, min första matte var det tänkt. Men läraren var sjuk, precis som alla andra tydligen för jag har hittills haft en lektion. Men idag så har vi nu håltimme fram till halv ett, vi hade alltså sovmorgon fast ingen hade en aning. Det suger. Jag försökte somna i soffan idag igen men det är så kallt så jag började bara hacka tänder, så vi får se vad jag ska hitta på idag. Kanske checka alla program jag får ladda ner, se om jag hittar nåt roligt att göra i fotoshop? :D

Halv 1 har vi tema, där har dom blandat svenska och samhälle. Det kan inte bli bättre, dom är ju så jävla smarta. Och jag är inte ironisk. Jag hoppas bara att samhälle-läraren är lika bra som i VRG. Jag skickade föresten mail till Will på VRG och sa tack för att han har tagit så mycket av sin tid till att fixa mina onödiga besvär, då blev han glad :) och jag glad :)

Nu ska jag koncentrera mig på att stay awake. Harebra!


!

Fan för mobilsignaler! Vem gillar tinnitus? VEM GÖR? Inte jag i alla fall, och det vet jag för det får jag av alla påfrestande sms-pling! Sen går det ju inte att stänga av heller, för då missar man alla samtal och sms och då blir mamma orolig. Då skulle man kunna lösa det med att ha på sig telefonen för att känna när det vibrerar, men nej för då får man cancer.

Men så är jag ju IT-generationen och civiliserad, så vem bryr sig.

Vietnamkriget

Jag har hjälpt Anna med hennes uppdrag hela kvällen. Hon ska ha MVG i SO från och med nu :) Vietnamkriget har vi skrivit om än så länge, imornkväll ska vi börja med oljekrisen, om jag inte har för mycket med min egen skola så att hon måste göra det själv. Men jag tycker det är så roligt så jag har inget emot det :D Jag lyckades skylla hela FRA-lagen på Vietnamkriget, starkt gjort tycker jag.

Jag har filosoferat en stund (spelat Bejeweld på fejjan) och jag kom på att anledningen till att dom flesta tjejer, inklusive mig, har svårt att lita på killars ord ibland. Vi har bara hört det för många gånger, att man inte kan lita på killar. Att killar är svin. Att killar bara tänker på sex. Att killar inte ringer upp. Att killar inte lyssnar. Ja så vi vore ju väldigt korkade om vi bortsåg från det. Så stackars liten när han drar ett skämt och vi tar för givet att han är ett svin. När han drog ett skämt. See my point?

bärbar fucking dator

Mitt första inlägg, på min första dag i skolan, från min egna bärbara dator som jag fick för en timme sen! :')

Jag trivs skitbra, jag är fett taggad att sätta igång med nånting. Men läraren såg nog inte ens att jag fanns där, och visste nog inte att det fanns någon ny :) Men det är chill, jag har så mycket annat roligt att titta på!

Jag fick tillbaka mitt användarnamn och shit från nian, så jag har kvar alla mina gamla mail ända från 6:an. Jätteroligt. Så jag har skickat mail till en massa från ksab nu! Jag känner mig som en 6-åring :')

Sofia vet allt


WORD

Jag gick precis med i teamet Vi som kollar kylskåpet fastän vi vet att det inte finns något nytt på facebook. Jag kom till insikt och har äntligen hittat min rätta plats. Sen såg jag en kommertar jag också kunde ta till mig:

Trots att man bor själv och är fattig som en kyrkråtta hoppas man ändå på att någon planterat in iallafall en liten mögelsvamp eller så! ;(

Jag och jag endast sköter inköpen. Så fick jag såklart den briljanta idéen att kanske inköpa något nytt och spännande. Något som lyser som den starkaste stjärnan mot mig, och sjunger Här äähäär jag när jag öppnar kylskåpet. Mhmhm.

Hide and Seek

Jag har fastnat för Vings reklamlåt Hide and Seek. Oh, ah, discover your hight, mmh :) Den går nog inte riktigt så men det är helt omöjligt att hitta lyrics.

Hösten är helt fantastisk, ända tills solen går ner kl 3. Jag försöker peppa mig själv varje kväll, komma på olika fraser och anledningar till varför jag inte ska gå ner mig. Det funkar sådär, inte så bra. Dom kan låta ungefär "man uppskattar ljuset när det kommer tillbaka" eller "det är för att man ska komma ihåg att ta hand om sig själv," och liknande. Ibland är jag så blåögd att jag lyssnar på mig själv. Ikväll funkar det sist nämnda litegrann, eftersom jag har käkat vaniljsås och trivs ganska bra med att vara ensam. Jag pratade med Annelie en stund i teleluren, väldigt kort stund, men det var ganska uppiggande, hon är ganska uppiggande. :)

För övrigt har jag och Charlie krattat löv och plockat äpplen hela dagen, jag kommer ha så ont i kroppen imorn. Vi får sammanlagt 1000 kr när vi är fardiga, men vi hann bara halvvägs idag och ska fortsätta nästa helg. Så idag är jag 250 kr och en del grävlingsbajs rikare! (Det springer omkring en grävling och bajsar bland löven.)

Grön ungdom i stockholmsdistriktet

Jag har varit på Grön Ungdoms höstmöte hela dagen. Ett politiskt stormöte är det mest idiotiska som har skapats på denna jord. Så onödigt. Det är så mycket regler för att inget ska missuppfattas så man kommer aldrig till någon poäng.

Första frågan vi skulle diskutera och rösta om var det viktiga ämnet NAMNET. Grön Ungdom Distrikt Stockholm, Grön Ungdom Stockholmsdistriktet eller Grön Ungdom i Stockholmsdistriktet är den stora och betydande frågan! Herregud, det tog en timme för oss att komma fram till att i nu heter Grön Ungdom i Stockholmsdistriktet. Då känner jag att jag verkligen har en betydande roll i samhället! (?)

Men det var ganska roligt när det kom igång, alla blev så trötta och flummiga efter ett tag när vi hade suttit på samma stol och dividerat i fem timmar samtidigt som alla regler skulle följas. Jag blev till och med övertalad att ställa upp som kandidat till styrelsen, det var ganska roligt det också eftersom att jag är helt oerfaren och hade inte så mycket att komma med men lyckades ändå övertyga ett par personer att lägga en röst för mig. Jag blev såklart inte vald, men jag är eventuellt med och förbereder inför valet 2010 :)

GRÄSET ÄR GRÖNARE PÅ ANDRA SIDAN VALET!

Kunskapsgymnasiet Globen

Ja, nu går jag officiellt i Kunskapsgymnasiet! TJOHOHOO! Jag hade till och med en sabbats-timme. Vi skrev ut mig från VRG innan jag var inskriven i Kunskap. Väldigt härligt och befriande!

Vi pratade igår om att jag skulle behöva en bärbar dator, gissa vad jag får? Precis! Och gissa vad jag mer får? JASMIN I PARALELLKLASSEN! och ...
... jag har fått en loggbok. En alldeles egen :')
Här är en väldigt ful bild på den väldigt fult designade loggboken för 09/10.
Jag känner mig inte ansvarig till den spännande bilden.
Jag ska ta väl hand om dig liten!

FRA

Idag hade vi current event. Vi pratade om FRA, som sagt, och kom fram till att vi är påväg från demokratin. Och tar steg närmare diktaturen och USA. Illa.

Mamma har pratat med Fryshuset och dom är otrevliga hela högen. Så jag ska försöka ringa själv. Tänkte skicka in uppgifter och sånt där också, för jag skaffade mina betyg till just det här. Jag hade inte behövt dom om jag inte trodde att jag skulle vara tvungen att byta skola ett par gånger. Så nu får dom fan kolla, och ta in mig! Om inte annat har vi i alla fall tid på kunskap imorn, så vi får se hur det blir med det :)

Vilket fall som helst ska jag och Anna åka på hennes 18-årsdag 13 december. Vi ska tågluffa runt sverige, och fira jul i kiruna. Det kommer bli riktigt nice. Följa med?

Idag har det slaskat, som John sa.

BIO

Nu sitter jag i skolan och väntar på att mamma ska ta sig mot stan. Vi ska se på bio, den här Michael Jackson-filmen. Alla säger att den är jättebra så jag är peppad! :)

Vi ska käka innan också, McDonken! Myspysigt. Och kolla i fäärerna :) Jag tänkte börja åka snart och börja kolla, ingen mening att sitta här och tråka ut mig själv.

Jag behöver skor. Satte över lite pengar till mig :) jag är så givmild.

Utvilad & dödstrött

Vi gick och la oss tidigt igår, vilket är bra. Jag kom upp lätt imorse, vilket är bra. Mellanslaget på det här skrivbordet har svininfluensa, mindre bra och mer irriterande. För att byta ämne så att säga.

Mamma följde med mig till skolan imorse på samtal med min mentor och en annan tjej, för att jag har så tråkigt och inte hänger med i skolan. Dom tyckte också att det var en bra idé att jag byter skola, just eftersom det här konseptet är så fel för mig och små ändringar inte skulle göra det så mycket bättre. Och kanske just därför ploppade det upp en ledig plats på kunskap! Så dit ska vi på fredag. BIG SMILE :D

Förutom att nu ställde jag lite in mig på Fryshuset istället. Men dom har jag inte ens fått tag på så det är väl ödet kanske, och dom har ju dessutom lektioner och risken är att det inte skulle passa mig där heller.

tröttis

Jag är väldigt trött. Sov hos mr Teddy, vi pratade till 4- halv 5, och jag skulle upp halv 7. Dom stackars två timmarna jag sov så sov jag inte speciellt bra heller, så jag åkte hem istället för till skolan. Det var ett bra val, för när jag kom hem spydde jag för att jag var så trött. Helt galet.

Anledningen till att jag inte gick och la mig för flera timmar sen är för att jag väntar på att klockan ska passera 9 så att jag kan ringa Jonas. 8 minuter kvar. Jag hade absolut ingen idé kvar på vad jag skulle göra tills dess för en halvtimme sen, så mamma kom på att jag skulle duscha. Hon är smart. Åh, vad skönt det var. Så nu sitter jag i två handdukar (inte för att jag är tjock, utan för att jag har en på huvudet) och torkar! Yes sir, det gör jag.

kajefglwiurg jheu

Ostimulerad, det är nog mitt mellannamn den här hösten. Jag har så tråkigt i skolan, jag har så tråkigt utanför skolan. Jag har så tråkigt ensam, jag har så tråkigt med folk.

Jag tror att det går att skylla på Kunskapsskolan, jag var så van i 4 år att alltid ha nåt att göra. Man pluggar ca 10-15 gånger mer i kunskap än en vanlig skola. 20-30 gånger mer än i VRG. För mig i alla fall. Men jag har ju knappt varit där. Och det är faktiskt inte för att jag har skolkat, en enda dag struntade jag i att gå i skolan även fast jag var frisk, men alla annan frånvaro har varit för att jag inte kan gå. Och man gör allt på lektionerna där antar jag, eftersom jag inte har haft nåt pluggandes alls.

Så nu har jag skrivit "jättemycket" om FRA i kanske en halvtimme ... Och det är mer än jag har gjort hittills på hela terminen. Nu räcker det! Nu fucking gör jag Annas fucking uppsats om Kalla kriget, och där med basta!

There I said it.

Endast söndagkväll

Ja, jag hann bara uppleva kvällen. Vaknade 4, hade kunnat sova mycket längre, men jag tänkte att jag skulle kolla klockan så att jag inte klev upp försent och aldrig skulle kunna komma upp imorn. Så ba FYRA?! Ja, så kan det låta.

Jag sov hos Jenny i jordbro igår. Hade varit hos Fredrik, men Sandra och Fredrik låg bara inne i Fredriks rum. Förutom dom alla gångerna Sandra kom ut naken i bara täcke och lovade att dom inte hade gjort nånting. Tillslut blev Fredriks mamma trött och kastade ut oss, men Sandra sov kvar så jag istället för Sandra följde med Jenny (hennes syster (?!)) hem. Knasigt :) Klockan var runt 4 när vi klev på nattbussen, och jag har aldrig i mitt liv stått på en fullare buss. Inte ens påväg från skolan. Galet fullt! Vi träffade en trevlig kille också, 24 år från tyresö. Luktade sprit. Hade en sittplats ledig.

På vägen hem från jordbro insåg jag att min moment är här. Så jag ringde till alla jag kände som kunde ha kontakter, och det slutade med att Jonas (vår gamla musiklärare) känner alla man kan känna i stockholm och skulle kolla runt och ha nån åt mig klockan 9 imornkväll! Fan va kul det ska bli, jag ska äntligen göra nånting av all musik som bara ligger och dammar alldeles ensamt.

RSS 2.0