rastafari

Skriver om Rastafari på religionsuppsatsen. Till en början tyckte jag att det var den vettigaste och mest fantastiska religion som någonsin skapats och funderade seriöst på att gå med, sen läste jag lite längre;
  • Kvinnor får inte va med i diskussioner på ceremonier och möten. Visar dom knäna bjuder dom in onskan, och sminkar dom sig så är dom av djävulens verk.
  • Prevetivmedel och abort är mord och helt förbjudet.
  • Homosexualitet är den största synden någon kan begå.

Sjukt. Eftersom att religionen går ut på att leva naturligt, individens frihet och att skapa sina egna värderingar, och att inte beblanda sig med Babylons etik & moral och bestämda väg genom livet. Man ska hitta sin egen väg genom sitt egna medvetande och egen intuition. Dessutom står det att kvinnorna ska vara avslappnade och nöjda, och använda sin tid hemma i hushållet om dom vill, och vill dom jobba så ska dom få det, och att männen ska hjälpa till i hushållet lika mycket.

(?)

onsdag @ school

Jag sitter och filosoferar. Jag kan inte förstå varför det är så viktigt för mig att vara bäst på nånting, typ "bäst i klassen" på lektionen, alltid lyckas med saker först, eller i alla fall snabbt. Fattar du vad jag menar?

Första tanken man får är såklart att jag alltid vill ha rätt, vara bäst på allt och aldrig bli ifrågasatt. Men så är det ju verkligen inte, jag har ingenting emot att ha fel i en diskussion eller kunna nånting sämre än nån annan. Jag behöver aldrig stå högst. Men ändå måste jag alltid få massor av bekräftelse på det jag gör, göra bättre än alla förväntningar.

Jag vet att jag behöver kunna berätta för nån annan som inte förstår, kunna hjälpa till. Men det förklarar ju inte varför jag ger upp när allt inte går på två sekunder.

Det kan också vara att jag vill veta att jag är på rätt ställe, att jag inte har hittat fel. Att jag inte gör nånting i onödan, eller tappar bort mig. Jag är alltid rädd att tappa bort mig. Men ...

I vilket fall som helst är Petra bästa läraren som finns, för mig, jag tror att hon har textkommunikation och isåfall kommer jag att ha henne alla år här. Fett skönt.

gåshud

Nu är jag hemma, tittar på keno och käkar tacos. Fortfarande lika eländig, men att Frida frågade eniro hur mycket kalorier en sats sperma innehåller muntrade upp mig litegrann. Och det är helt stört att 6:an har börjat sända keno. 5 kalorier var det, föresten.

Jag tankar Prinsessan och grodan, vi ska se den när Teddan kommer!

2½ men, ciao!

ja, åsna

Just nu suger allt.

Jag har suttit och gjort ingenting hela dagen och bara blivit mer och mer panikostimulerad och väntat på att Jasmins lektion skulle ta slut. Och när den var slut så var jag så slut så då spelade inget någon roll längre. Så då fortsatte jag att vänta, på att engelska WS skulle börja så att jag kunde snacka med Maria om all engelska jag har missat.

Men så kommer hon aldrig, det är tomt hela tiden. Och jag blir mer och mer irriterad, så jag satte mig vid Petras bord (svenskaläraren) och väntade på att hon skulle prata färdigt med nån lärarstudent så att jag kunde fråga vart Maria var. Men dom pratade i mer än en halvtimme, så jag kände mig mer och mer övergiven på mitt hörn av bordet.

Till råga på allt satte Maria en obligatorisk lektion igår när jag hade en annan lektion, som hela klassen skulle kunna gå på förutom jag. Då kände jag mig jätteutanför.

JAG ÄR SÅ JÄVLA FJANTIG!

Jag är ju dessutom väldigt ensam också eftersom att jag inte har fått kramas och gosas än. Så jag har mest bara lust att åka hem och va ledsen ikväll. Men då kommer jag inte träffa Teddan mer förrän efter lovet.

Får se om vi får tag på varann ens, min telefon är ju av.

tisdag

Jag sitter ensam, i ett tystrum, på samhällsplanet.

Idag behöver jag plugga massor, och måste nog ta hem datorn ikväll och ladda ner en ljudbok till svenskan som ska vara färdig på fredag.

Jag är så slarvig, tänk att jag hade tänkt byta till natur. Jag hade fått gå om.

Jag tror jag ska leka lite Bloons Tower Defense innan jag sätter igång.

Tack för intresset. Hejdå.

helgen

Massa bilder i helt olika färger och kontraster.

Fredagkväll, spelade in en tredjedel av Alice-låten.

Teddy the producer




Charläy


LÖRDAGKVÄLL HOS PONTUS, när festen va så gott som slut














åsna

Jag är så myssugen idag, vill bara kramas och gosas. Kan nästan påstå att jag får ont i magen av att sitta ensam framför datorn. Jag har dessutom outhärdligt tråkigt, men vill inte åka hem för då minskar nog chansen att kramas med 4-500 %. typ. Jag borde plugga, men kan inte koncentrera mig. Va fan är de här.

music @ school

Jasmin är på G med en sjukt skön låt. Så vi sitter och spelar och sjunger, eller inte just nu för nu sprang hon iväg.

Cim är också medlem i rummet, och nu börjar det rulla in flera.

Här har vi i alla fall cool Cim med cool gitarr!



Och Jasmin förstås, mucka inte.



Anna är min faster

Jag & Anna spelade alfapet hela kvällen igår. Så var det. Så är det. Här är hon.



Grattis på namnsdagen Frida!

Jag har tränat som en galning idag. Efter en timmes idrott med skolan stannade jag kvar på gymmet i två timmar till och svettades sönder på alla knasiga maskiner. Det var meningen att jag skulle åka hem direkt efteråt och duscha, därför tog jag inte med någon tung handduk eller rena kläder. Men såklart åkte jag till skolan ändå och skrev några rader på svenskan som ska va inne nästa fredag. How nasty.

Shitt pomfritt! Lappen om vilka kurser jag ska ha nästa termin ska va inne imorn! Dags att bestämma sig. Typ nu.

En, två, tre fyr, sen e jag helt yr

Jag käkar avokado&fetaost-sallad. Enkelt. Jag är lat. Annat än igår när vi käkade marängtårta, kakor och den här knasiga frukten. Pil ner

Jag har en ny idé! Fuck natur, jag kommer bli för stressad. Kanske till och med bli rädd för matte och natur om jag pluggar det så koncentrerat, just nu. Det blir nog bättre att plugga ett basår på KTH sen, som ett fjärde år på gymnasiet. Då kan jag istället lägga mina 500 poäng på roliga ekonomi-och företagskurser, så pluggar jag till ännu ett yrke!

Skulle jag vilja börja basåret i höst så börjar terminen i mitten av 16 augusti. Man kan ju fundera över när dom har räknat med att mitten är, vart dom har räknat att dagen börjar. För jag skulle inte tycka att dagen har börjat 3 på morgonen, inte ens 5. Eller mitten av dygnet? För det borde ju i så fall vara kl 12:00 ... hmm ...

Bara en idé, imorn har jag kommit på nåt nytt!




det löser sig

Idag är en bra dag.

Det är kvavt på plan 6, stekhett och inget syre. Men alla luktar så gott idag så det är helt ok!

Jag har lånat naturkunskapboken nu och ska fixa allt jag inte har gjort den här terminen, det ska nog inte ta så lång tid för allt är så jäkla simpelt på medialinjen. Föresten så funderar jag på att byta till natur till tvåan, eftersom att det är enda möjligheten för mig att få in alla kurser på schemat för behörighet till civilingenjörlinjen. Men då känner jag hur prestationsångesten kryper på mig och beblandar sig med mina inälvor och knyter dubbelknut på it. Lite ont i magen får jag i alla fall. 

Ett annat alternativ är ju att gå ett basår på KTH, och då har jag rätt till en plats på civilingenjörlinjen efteråt. Tydligen.

Hmm...

Jag kastar bollen i luften, ser var den hamnar.
Låter den studsa, ler när den stannar.

Timbuktu är ett geni.


alla hjärtans dag

How to make the hjärtpizza!




































Och en katt! :)



pluggpluggplugg

Jag har äntligen insett hur efter jag ligger i skolan och hur mycket jag har att göra. I veckan har jag kämpat med datakunskapen, som är tråkig, lätt och onödig, eftersom jag såg att den skulle vara inne i fredags. Så jag satt hela fredagen och pluggade ergonomi samtidigt som jag själv fick mer och mer spänningshuvudverk.

Knasigt att jag inte sett detta tidigare.

Så nu sitter jag alltså, på alla hjärtans dag, och ska skriva på förra terminens engelska.


Mamma fyllde år igår så kusinerna kom på kvällen. Eftersom att Joel har samma plan som jag, att bli civilingenjör, så fick jag reda på att jag måste läsa fysik A & B och matte ändå upp till E-kursen.
Så, här kommer problemet: JAG FÅR INTE LÄSA FYSIK! & DET FINNS INTE MATTE E I MIN SKOLA!

Face that, lillbamsisen.

Det kommer ordna sig, det gör det alltid
Jo, det löser sig, så brukar allt bli
det kommer fixa sig till slut
det är inget tvivel om, fast nu känns skiten sur
och flera mil ifrån det ordnar sig



Hej!

Jag har inte skrivit på fett länge, och det är ju orättvist att skriva att jag har fått en kamera och sen inte visa några bilder. Så här är senaste månaden!

Teddybear



Frida, med Cim i håret



Karolina, med Frida i håret



Frida & Karolina



Teddy målar :)



Hemsk bild på Sandra, fniss



Posen hette nånting också



Mammas födelsedag (igår) jag & härligaste människan jag nånsin träffat!
(Kusin Joels öra i nedre hörnet, gissar jag)


RSS 2.0