St. Pausgatan 10

När jag och Malin hade fixat tygerna och fortsatte uppåt på St. Paulsgatan var vi tvungna att sätta oss i en trappa för att titta upp på takvåningen i St. Paulsgatan 10. Vi har alltså planer på att köpa den nu. Big times.
På loftet ska vi ha ett kreativt kaos. Plats att måla, spela och sy. Självklart kommer det finnas en taklucka för att komma upp på taket, där vi har planerat att sola, måla och under nätterna kasta ner plommon (från vårt lilla plommonträd som står där under somrarna, som självklart bor nere med oss under vintern) till monstret som bor i den lilla luckan vid vägen. När monstret inte är hungrigt ska vi mosa plommonen och kasta på folket som går på vägen.
Eftersom vi kommer bo bredvid en kyrkogård så måste vi ha strikta regler för spökena. Noll tolerans alla dagar, förutom när det är kaffe och fika.
Hundar ska vi ha också, chihuahuas eftersom de är de enda hundarna jag tål. Vi såg en dödssöt hund idag med dreads, det kommer dessa chihuahuas alltså att ha. Bob & Marley, två flickor!
  • Flat screen
  • Omaka köksstolar till ett runt bord (mycket viktigt: stående i köket)
  • Varsin cykel m. korg
  • Malins bil som kommer dra alldeles för mycket bensin vilket leder till att jag gömmer bilnycklarna
  • Egenklädda möbler, gardiner
  • Egna tavlor
  • Dålig TV, samt vhs, i Malins rum

kort och tjurigt inlägg

Japp. Köpt tyg med Malin idag, började sy när jag kom hem, blev nästan färdig, nålen gick av.

hjälp

Jag vet inte vad jag ska göra. Jag blev påriktigt, utan att överdriva, så rastlös av att läsa den här otroligt tråkiga och korkade brudens blogg att jag inte kan sova. Innan tänkte jag precis släcka lampan och ställa undan datorn, men nu är det ingen idé. Jag kan inte sova längre. Vilken dramaqueen jag låter som. Men jag överdriver faktiskt inte.

Mina mardrömmars blogg. VARNING! Rekomenderas ej för känsliga tittare!


schysst

Schysst kväll. Och schysst avslutning av kvällen, lite F.R.I.E.N.D.S. (hihi, roligt att skriva så) och lite kräkas. Tomat hjälper inte mot illamående.

Vad har jag ätit ikväll?
Massa vatten, brända mandlar, kött m. gräddsås. Schysst att jag tar hand om mig. Allt jag har käkat kan jag ha spytt av.

Eller vadå? Var det inget man skriver i bloggen? ...

Utkast: Juli 29, 2010

Jag har läsare. Fräsigt.

Därför tänker jag bjuda på mina nuvarande idéer (riskerar dock att ändras minst en gång i minuten)
och visa lite tålamod till min bristande talang med Paint.

Min och Malins stora tröja. Har du invändningar på färger eller teckensnitt så är det bara hojta till min kära :)
ja, i'm in love with the big shirts. Självklart måste jag ha en med mitt citat. Den ska dock inte se ut sådär med det där mönstret och de snea bokstäverna som Paint gav den när den sparades.
Och en t-shirt i det här tyget (fast svart). Fyfan va sexig den kommer bli. 
Beenie laughin står det. laughin eller laughing?
Och ett par liknande tröjor, med andra mysiga citat, och en kjol av lite hårdare tyg, maybe något sånt?

Här har du!

Anledningen till att jag skriver ner det här är nog för att jag vill ha det framför mig, och kunna läsa det om jag tappar bort mig.

"Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet." Läste jag för en massa tid sen, hemma hos mormor tror jag. Klart att jag tog åt mig. Det låter ju självklart, men jag vill förstå det, leva efter det, att mitt liv är idag. Jag vill inte anpassa mig efter "livet", jag vill att mitt eget liv ska anpassa sig efter mig. Därför är det mina drömmar och mina värderingar som har betydelse, åsikter och förväntningar utifrån ska inte påverka någon. Men då krävs det också att jag känner efter vad jag längtar till, hur jag vill prioritera och om jag vill ha drömmar eller mål.
Som sagt. Det låter självklart. Men hur många svenskar (jag väljer svenskar eftersom jag aldrig levt i ett annat samhälle) lever efter detta? Planer på att plugga vidare, vad beror dom på? Att man behöver en framtid? Att det är bra att ha en utbildning? Att det blir lättare att skaffa jobb? Att det förväntas av en? Eller att man brinner för något, har en dröm och känner kärlek till den framtid man ser framför sig?
Idag längtar jag till Jamaica. Jag längtar till kärleken från dom föräldralösa barnen, det vettiga språket, musiken på gatorna och kulturen som jag egentligen inte har en aning om. Jag längtar till erfarenheterna. Jag längtar till något som jag egentligen inte har en aning om, men som jag längtar till att utforska.
Jag längtar till att komma hem, till att ha skapat fler mål. Jag längtar till att plugga vidare, med något som jag inte vet än. Därför är jag glad. För jag får byta mål om jag vill, jag får komma fram till nya slutsatser. Eftersom att det hänger på mig så kan inget stoppa mig. Så länge jag inte förlitar mig på någon annan så är det bara jag som kan se till att det händer. Om jag inte ser till att det händer så är det för att jag inte tycker det är värt det, och då är det ju så. Då är det något annat jag tycker är viktigare, som jag istället kommer göra. Så bra då, för det va ju mitt liv.

F.R.I.E.N.D.S.

Jag spelar Bob Marley, och så tyckte jag ju att det vore ännu roligare om jag kunde spela reggea-gitarr till också. Men damn vad svårt det är. Jag borde börja ta gitarrlektioner.

Nu ska jag börja titta om friends. Står det för något föresten? F.R.I.E.N.D.S.?

Nu har jag skrivit ett intressant inlägg

  • Hönorna till mina ägg har ätit vinbär. När dom bar på mina ägg. Kanske innan, kanske efter, men definitivt medans. 
  • Det praktiska med att gå upp såhär tidigt är att man fortfarande kan ta ppillret man glömde igår.
  • Om du inte sover, kan du inte heller vara vaken
Gör såhär:
  1. Ta en fisk
  2. Gosa
  3. Knäpp kort
Resultat: Man, 40+, visningsbild på facebook.

BOONOONOONOUS

Hemkommen från Öland Roots! Eller, jag är i Småland hos mammas pojkvän med Line.

Helgen har varit helt fantastisk, förutom mycket lärorika erfarenheter så har jag bara njutit. Att härma stenade hippies när man själv är ren och nykter är väldigt bra för själen. (Yeah, u heard me; nykter)

Jag jagar bilder, men det verkar som att andra varit lika slarviga som jag; inte fått med sig några bilder hem alls.

Sommar, i tell u!

Shitt pomfritt, vilken jävla värme! Idag har jag njutit av den, satte mig på uteplatsen och solade och läste. Mh, heaven. Jag tror dock inte jag fick så mycket färg, jag satt bara i kanske en halvtimme, sen blev det skugga. Mina fötter är dock brända, fasen vad varma stenplattorna är. Jasmin sover fortfarande, stackars. Hon vaknade vid ett och ropfrågade om jag var vaken, sen somnade hon om igen. Jag själv vaknade vid nio, har ingen aning om varför, men jag kollade aldrig på klockan så jag klev bara upp och trodde att jag hade sovit för länge. Självklart gick jag och la mig igen när jag såg klockan ...

Min kamera är kvar hos Jasmin sen i fredags, så fort jag hämtar hem den ska jag lägga in bilderna från fredagskvällen! Nu ska jag göra en födelsedagspresent till Alice. :)

totally slut

Jag är så trött, och så glad. Jag vet inte varför jag är så glad. Det är härligt i alla fall, så jag tänker inte ifrågasätta det!

Min dag började kl 8 imorse, då var jag så trött och mådde så illa, som man gör, så jag höll på att spy bara av att borsta tänderna. Men det var det lätt värt det, för jag skulle på arbetsintervju hos Läkare Utan Gränser precis bredvid rålambshovsparken, så gissa om det var mysigt att åka dit. Där skulle jag i alla fall träffa en tjej kl 10, vi satt och pratade till kl 11 och kom fram till att jag var taggad på att börja redan idag. Så jag åkte och käkade med David (som hade sovit hos mig och klev därför upp lika tidigt ...) sen slängde jag mig iväg tillbaka till mitt nya jobb!

Jag volontärjobbar bara. Men det är lätt värt det för mig. 4 timmar i veckan (mer om jag vill såklart) sitter jag med världens mysigaste människor i världens mysigaste lokaler, och registrerar gåvor från världens generösaste och bästa människor. Jag börjar nästa vecka med att ta emot telefonsamtal från givare, och eftersom kunderna till Läkare Utan Gränser inte ringer och tjurar över någon trasig manick, utan ringer för att skänka pengar till människor dom aldrig kommer träffa, bara för att dom vill dela med sig och visa kärlek, så kommer alltså telefonsamtalen också vara ganska mysiga.

Det roligaste är att jag har tystnadsplikt. Även om jag skulle få ett samtal från kungen så skulle jag inte få berätta det för nån. Jag skulle inte ens få ringa mamma! Pomfritt.

Jag skulle vilja säga några välvalda ord

vi samtalar lugnt och sansat
andra vräker ut sin frustration
vissa lyssnar likförbannad
varken på rim eller reson
hur länge ska man stå vid sidan om
och gasta utan att få nånn respons
kompis jag är trött på sånt
trött på att stångas med en mastodont
jag skulle vilja säga några väl valda ord
men vad är ord utan folk som tror
som döda och begravda i jord
som döda i jord

vi hojtar och vi skriker men vi når knappt fram
för vissa saknar öron i vårt snea land
vi fortsätter att spela det så högt vi kan
vad ska du göra åt det?

Helt Off – Välvalda ord

Jamaica!

Jag hittade Togo också, åker jag med samma organisation blir det både lite enklare och billigare också. Dom åker till rätt många ställen, bl.a Peru som också lät lite lockande ...

Och shitt. Jamaica. Jag ska till Jamaica och jobba på ett center för föräldralösa barn.

"Även om vi inte kan lösa alla de sociala problem som finns på det moderna Jamaica, gör vårt arbete skillnad för ett stort antal av dessa barn. Många av barnen har haft svåra uppväxtår och är desperata efter uppmärksamhet. Arbetet kan tidvis vara tufft, men barnens leenden brukar hjälpa dig igenom de tunga bitarna.


När du inte volontärarbetar kan du också besöka de varma källorna vid Milk River Bath eller bara lägga dig i en hammock och njuta av reggaens rytmer."

Why must the children play in the streets, with broken hearts and faded dreams?~~~ Be the love generation

Sri Lanka kanske blir ett stopp påvägen. Jag har hittat en bra organisation som man kan åka dit med i en, två eller tre månader. Då bor man hos en värdfamilj som släpper in en direkt i kulturen, och jobbar början av dagen fram till lunch med att hjälpa barn upp till sex år med engelska eller bara klippa och klistra teckningar. På eftermiddagarna tar man hand om hemlösa barn; leker, sjunger, spelar fotboll eller bara hjälper till med läxorna.
Bara ger dom den omtanke och kärlek som även människor i dom fattigaste delarna av asien behöver.

Det kostar dock en del att åka, vart jag än åker. 10-20 tusen skulle det kosta att åka till Sri Lanka. Jag tror att jag stannar ett år i Sverige efter studenten och jobbar ihop så det räcker för den tiden jag vill vara borta. Då har jag tid att lära mig fler språk också, både franska och spanska verkar vara nödvändigt på många ställen.

Kanske körkortet får vänta?

Om jag inte kan söka stipendium? ...

Projects Abroad, Sri Lanka

lalala la, lalalalala

Hoppsan! Hela dagen flög förbi. Massor av saker hade jag planerat idag! Jag skulle både klippa gräset hos pappa & Monica, hämta grejor hos Anna (samt vattna hennes blommor), och handla mat. Det var så bra planerat också, tänkte stanna hos Anna påväg till pappa, och handla mat påvägen hem. Men det var aldrig någon som svarade over there, så då har jag glömt att göra allt annat också. ... så kan det gå.

Något bra också: jag kan andas med ena näsborren idag.

Never feel bad for being good

Det är bättre att vänta med att vara elak än att vänta med att vara snäll. Man är centret i sitt eget liv,
därför är åsikter om sig själv och sina egna handlingar viktigare än åsikterna om någon annan och deras handlingar.


Jag äter ett ägg

Catch up-dag med Alice idag. Vi har bara pratat, tittat på TV, köpt varsin lösgodispåse, ätit upp allt (inclusive grillkorvarna) och avslutat dagen med två extra personer i soffan; Adam och Lukas. Nu har dom åkt allihopa, men som pricken över i:et så kom Milad hit nyss. Men han står i duschen, och sjunger.

Jag är fortfarande inte frisk, jag känner mig sjukare nu än för tre dagar sen. Jag förstår inte! Men som tur är läser jag om dom sista Twilight-böckerna nu så jag har nåt att göra när jag inte kan leka med dom andra och bada och sola.

Just remember, you can only find what makes you happy in the moment if you let your senses take over your mind for a second

Jag är helt överrumplad! Jag har känt mig så ensam i en vecka, och nu när jag äntligen is feeling happy again så kommer två vänner hem till Sverige samtidigt. Nu kan det inte bli bättre! I'm gonna let this feeling interfere with my dreams ... g-night!

Alice in Sweden!

Jag har gjort min plikt som ensam hushållerska;
  • Jag har lärt mig vad man gör (läs: absolut inte gör) med tvättmaskinen
  • Jag har hängt tvätt
  • Jag har sköljt ur en kastrull
MOT SÄNGEN! för att möta morgondagen och efterlängtad Alice!

Jag upptäckte till min stora besvikelse att det inte finns så himla mycket blider på bruden,
men här är hon i alla fall!


Sunny Friday

Åkt båt med Charlie, Helena, Jasmin och Charlies daddy idag. Vi åkte till en mysig klippa och solade och lekte min road-triplek när någon säger ett ord och dom andra ska sjunga en låt med ordet i. Den som vi alltid lekte i bilen påväg till blåsjön för många år sen. I love it. Jasmin vann stort.

Jag och Jasmin satt fram på båten där det blåste som mest och man mer eller mindre, till och från, var påväg att trilla i. Jag tog vara på stunden när jag kunde släppa allt och bara låta vinden fylla mig och rensa allt jag inte behövde tänka på. Och såklart så sjöng vi och skrek ut ett glädjerop, Jasmin skrek för den delen i perioder också "OH MY GOD, OH MY GOD, OH MY FUCKING GOD!" när vi åkte över vågor.

Nu är jag helt slut. Planen för ikväll var att jag skulle träffa Charlie och Helena, men ingen av oss hade energi till något alls ikväll. Men Charlie skulle ringa mig inatt om dom fick lust att träffas och hitta på nånting. Skönt att det är lov.

Go with the wind

Säg som de e, säg som de e, sluta mörka och säg som de e. Ärligt folk förtjänar väl de, säg som de e.

Timbuktu vet vad han snackar om.

Jag har lurat med mig Jasmin till Öland, så nu ska bara biljetten bokas! Vi ska dock inte sova i hängmatta, utan är så trångsynta att vi tar med ett tält att bo i. I can't wait! Förutom det så har jag en livskris som jag inte vill kalla kris för inget krisar, whatevah, jag plockade i alla fall på mig en tidning i förbifarten idag när jag kände att jag behövde ta den. Den har jag läst i nu en stund när Jasmin har suttit vid datorn. Läste om en kille som åker till Burma ibland och jobbar med att utbilda folk där till att kunna arbeta med kultur. Jag blev verkligen inspirerad. Dit ska jag nog också ta en tripp när jag ändå är i farten om två år.

"Jag hade svårt att sova i början så jag tänkte; äh, jag tar en promenad och en cigg. Nere på gatan såg jag två killar som satt och spelade gitarr så jag frågade om jag fick slå mig ner och lyssna. Nästa natt gick jag ner till gathörnet igen och det visade sig att de var där varje kväll. Det kunde vara från 5 till 20 personer som satt och spelade. Jag var där nästan jämt och vi blev polare."

"Det finns en magi i det här landet som inte går att beskriva. Kärleken och alla möten med människor utan att du någonsin behöver vara rädd. Om det är något land i världen där man kan uppleva något som man inte kan uppleva någon annan stans så är det i Burma."

Jag har skapat en ny kategori, Go with the wind, för att lätt hitta och komma ihåg vad jag kommer fram till nu.

Oldies are goldies

Jag måste dela med mig av lite gamla bilder, alla är minst 4 år gamla, så jag vill dock varna om att jag i perioder inte var det sötaste barnet någonsin
och Jossan vi blev aldrig bra på bild tillsammans :S

Hahahaha, Alice och jag! :D


Jag och Jossan på skolavslutningen i sexan tror jag minsann :)


Mormor och jag


I hoting :)


Morbror och jag


Jossan och jag på Gotland!


och vi på Gotland igen!


Jag och mamma :)

the last lonely night

Jag har möblerat om och fixat färgproblemet i vardagsrummet idag. Det är helt perfekt, man blir helt varm av att vara här. Det gör inte ens nånting att det kommer svart natt från fönstren. Jag har alltså inte ens behövt dra igen persiennerna ikväll. Men gud va konstigt persienner stavas, det är ett jättefult ord verkligen.

Nu ska jag läsa! Och sova! Isn't life heavensent?

Här kommer ett långt inlägg.

Herregud vilka dagar jag har haft. Först jobbade jag slut på mig själv i två dagar (det krävdes egentligen bara en arbetsdag på det där stället för att bli helt förstörd). Så jag åkte till Torö, Teddans land, i några dagar över midsommar och vilade upp mig, och kom därifrån med en förkylning.

Jag varit helt galet ensam. Jag har inte varit ledsen på något sätt, men när jag inte har varit med någon har jag ramlat ihop till en liten hög på golvet. Eftersom det inte är så många kvar i Sverige har det inte heller varit så lätt att se till att jag inte är ensam, jag kan ju inte tvinga Jasmin sitta fastkedjad hemma hos mig dom här soliga dagarna när jag bara är sjuk heller. Dessutom vill man ju inte säga till vänner att "jag gråter ensam hela dagarna," så att dom känner sig tvungna att komma. Så det slutade med att jag planerade en nattbusstripp för några timmar tillslut, i hög feber, för att hoppas på att jag kanske, kanske, kanske skulle möta någon nånstans. (Förstår du hur illa det var då? Hönsmamma Bamse, liksom)
Det blev inte riktigt så ändå, för jag träffade Charlie på gullmars som följde med mig hem en stund. Kärlek till dig :)

Så igår åkte jag till Torö igen med Teddan för att inte vara ensam och sjuk, och idag när jag kom hem kände jag mig tillräckligt pigg för att överväga att faktiskt festa ikväll för att inte vara ensam. Men självklart hade jag ingen kompis som ville det.

Så det slutade med att jag dog i några timmar ikväll också. Men jag löste det helt själv den här gången. Jag har suttit och skrivit i några timmar och har nästan fått ihop en hel låt, så jag känner mig inte ensam alls längre. Försökte få ihop min dator igen så att jag kunde börja spela in och mixa ihop nåt, men shitt den datorn alltså ... jag må vara ett geni, men det krävs mer än så för att lura den. Lika bra, för jag är hes och täppt i näsan så det skulle låtit förjävligt.

Kanske får hjälp i helgen med den, då ska jag försöka lägga upp nåt. Jippiiee!

RSS 2.0